Arkisto

Linkki suunnistuksen nuorten MM-kisasivuille 4-10.7  >>>>>>>>

Joonatan nappasi yö-cupin voiton 2011

Joonatan Kivelä voitti tämänvuotisen Perhonjokilaakson yö-cupin kokonaiskilpailun. Iltarastien jatkeeksi järjestetyssä yö-cupissa oli viisi osakilpailua. Kilpailijoilla oli valittavana sysimustaan yöhön 3 eri ratavaihtoehtoa jokaisessa osakilpailussa.  Neljän parhaan osakilpailun perusteella saavutetut pisteet laskettiin lopulliseen pistesaaliiseen.

Joonatan aloitti cupin vahvasti voittamalla ratansa (B-rata) kaksi ensimmäistä osakilpailua Halsualla ja Teerijärvellä. Vetelin osakilpailussa irtosi 2. sija ja samalla myös eri ratoja kiertäviä suunnistajia ilmoittautui mukaan ”pokaalitaisteluun”. 4. kisa suunnistettiin Taipaleen Rotakankaalla, ja tunnetusti kotimaastot ovat suunnistajille haasteellisia, sijoitus seitsemäs.

Niinpä perjantain 4.11. viimeisessä osakilpailussa Kaustisen Tastulassa oli vielä neljällä kilpailijalla mahdollisuudet voittaa cup. Kaustislainen Tero Myllymäki oli A-ratoja kiertäneenä myös vahvasti kiinni voitossa, mutta ei päässyt aikatauluongelmien vuoksi mukaan päätöskilpailuun. Jori Känsäkangas Kaustiselta tykitti kovan kärkiajan päätöskisassa B-radalla, ja aika riitti  myös osakilpailun voittoon. Samaa rataa kiersivät myös Vetelin Anne Polso ja Joonatan, joilla molemmilla oli siis vielä mahdollisuudet cupin voittoon. Molemmat pummailivat samaa kivirastia, mutta Joonatan ennätti kisan 3. paikalle noin 40 sekunnin turvin varmistaen näin kokonaiskisan voiton yhden pisteen erolla ennen Joria. Anne oli kokonaiskisan kolmas.