Seuran esittely

Tulosta tästä jäsenmaksulomake

PDF-tiedostoJäsenmaksu 2020.pdf (128 kB)
PDF-tiedostoLasku Kirille.pdf (29 kB)

Linkkejä

 

 

Perhon Kiri ry:n toimintasuunnitelma 2018

 

Yleistä

Perhon Kiri ry toimii urheilun yleisseurana. Seuran lajeihin kuuluu frisbeegolf, hiihto, paini, suunnistus ja yleisurheilu sekä joukkuelajeina pesäpallo ja lentopallo.

 

Seuran toimintaa ohjaa ja valvoo yleisen kokouksen valitsema johtokunta, johon kuuluu yhdeksän (9) jäsentä. Johtokunnan puheenjohtaja toimii samalla seuran puheenjohtajana. Johtokunnan alaisina toimivat syyskokouksen valitsemat jaostot, jotka vastaavat oman urheilulajinsa toiminnasta.

 

Seuran jäsenenä voi olla yksityisiä henkilöitä ja yhteisöjä. Jäsenmaksun suorittanut seuran jäsen on oikeutettu johtokunnan päättämiin etuihin.

 

Seura tiedottaa toiminnastaan omilla nettisivuilla, Perhonjokilaakso-lehden seurapalstalla sekä sähköisesti sähköpostin ja sosiaalisen median kautta. Koulutusta järjestetään tilanteiden mukaan joko jaostoittain tai koko seuran kattavasti.

 

Kilpaurheilutiimi jatkaa toimintaansa luoden seuran kilpaurheilijoille mahdollisuuksia tavoitteelliseen harjoitteluun ja sitä kautta menestymiseen. Yhteistyösopimuksia pyritään solmimaan paikallisten yrittäjien kanssa.

 

Perhon Kiri voi toteuttaa tässä toimintasuunnitelmassa mainitsemattomia tapahtumia, kilpailuja yms. jaostojen ja johtokunnan päätösten mukaisesti.

 

Jaostojen toimintasuunnitelmat

 

Hiihtojaosto toimintasuunnitelma 2018

Säännöllinen toiminta

Pyritään järjestämään hiihdon tekniikkaharjoituksia alkuvuodesta. Tekniikkaharjoituksissa perehdytään molempien hiihtotapojen perustekniikoihin ja syvennetään jo opittuja taitoja. Pyritään saamaan mukaan toimintaan uusia lajin harrastajia

Viikkohiihdot järjestetään lumiolosuhteiden mukaan viikoittain vuorotellen molempia hiihtotapoja.Sulan maan aikana tehdään harjoituksia yhteistyössä naapurikuntien urheiluseurojen ja eri lajien urheilijoiden kanssa.

Jaosto kartoittaa yhteistyömahdollisuuksia eri tahojen kanssa. Tavoitteena on tehdä yhteistyötä hiihdon harrastusta tukevien tahojen, mm koulujen kanssa ja yritysten kanssa.

Leirit

Seuran kilpahiihtäjät osallistuvat piirin ja valtakunnallisiin leireihin valintojen mukaan. Seura pyrkii järjestämään myös omia leirityksiä mahdollisuuksien mukaan. Tarkoitus olisi järjestää syksyllä yksi leiri sulanmaan aikaan ja toinen ns. lumileiri.

Kilpailut

Viikkohiihdot järjestetään viikoittain tammi- maaliskuussa. Sarjoja järjestetään hopeasompaikäisten lisäksi myös aikuisille molemmilla hiihtotavoilla. Perhonjokilaakso- cup toteutetaan naapuriseurojen kanssa.Osallistutaan SM- kisoihin, Hopeasomman loppukilpailuun, Keski- Pohjanmaa- cup: iin sekä PM- mestaruus ja kansallisiin kisoihin.

Hiihtojaosto pyrkii edelleen tekemään hyvää yhteistyötä Perhon kunnan kanssa ja osallistuu mahdollisuuksien mukaan v. 2018 maakuntaviestiin.

 

Painijaoston toimintasuunnitelma 2018

 

Painipuolella on vilkasta toimintaa ja kilpailijoita on nyt kymmenen urheilijaa. . Uusia painijoita tulee harrastuksen piiriin noin kymmenen kuluvalla kaudella. Nassikkapainitoiminta on käynnistynyt hyvin ja tulevalla kaudella järjestetään kahdet omat salikisat sekä Kälviän ja Ylivieskan kanssa järjestetään yhdessä pienten salikisat.

Toiminnan virkistyminen näkyy myös taloudessa kun osallistumismaksuja menee enemmän kuin ennen, noin 10 kisaa, 10 osallistujaa x 10€.

 

Painitoiminnan lisääntymisen seurauksena Länsi-Suomen alueella on alettu vaatimaan, että Perhon Kirillä pitäisi olla myös tuomari. Tuomaritoiminnasta syntyy 100 € painituomarikerhon jäsenmaksu ja kenties jokin kurssimaksu.

 

Perhon Kirin Painijaosto pitää painiharjoitukset Kokkonevan koulun liikuntasalissa, varasalina Kirkonkylän koulun vanha sali. Harjoitukset pidetään kolme – neljä kertaa viikossa, maanantaina, keskiviikkona, perjantaina ja sunnuntaina. Toimintavuonna käydään kouluissa esittelemässä painia ja yritetään saada aloittelijoiden ryhmä niin suureksi, että kaikille on myöhemmin sopivia vastustajia sarjassaan.

 

Toimintavuonna pidetään yksi viikonloppuleiri omien valmentajien ja Rami Hietaniemen johdolla Perhossa. Vetäjätilanne on tulevanakin vuonna hyvä, vaikkakin kiivas harjoittelu syö kovasti vetäjien aikaa. Rami Hietaniemi innostuksen luojana on nuorille harrastajille erittäin tärkeä.

 

Painijat osallistuvat vapaapainin ja kreikkalais-roomalaispainin kisoihin 3-10 kertaa vuodessa. Koululiikuntaliiton järjestämiin kreikkalais-roomalaispainin kisoihin osallistutaan keväällä. Länsi-Suomen alueen kisoihin osallistutaan, samoin SM-kisoihin pyritään saamaan neljän painijan joukkue. Perhossa järjestetään vuoden aikana Perhonmestaruus painit. Olemme osallistumassa 2018 kansainvälisiin kisoihin Ruotsissa ja Virossa.

 

Leiritykseen osallistutaan läpi vuoden. Keväällä osallistutaan Pohjanmaan alueen leireille, kesällä osallistutaan viikon kestävälle painileirille Pajulahdessa tai Helsingissä ja syksyllä osallistutaan kahdelle viikonloppuleirille.

Kilpatiimiin kuuluvat painijat osallistuvat Kuortaneella järjestettäviin painin alakoulu ja yläkoulu leiritykseen, kumpiakin leirejä on kaksi kevätkaudella ja yksi syyskaudella. Lauri Karjalainen on valittu nuorten maajoukkuevalmennukseen ja osallistuu maajoukkueen leiritykseen, myös nuoret Perhon Kirin maajoukkueen haastajat osallistuvat ko. leireille kotimaassa ja lähinnä pohjanmaan alueella toteutuville leireille. Tavoitteena kilpailuihin osallistuvien painijoiden osalta on olla mukana vähintään neljällä leirillä kalenterivuonna.

 

Olemme mukana Etelä-Pohjanmaan painiseurojen yhteisessä valmennushankkeessa, jossa käydään vuorotellen E-P:n alueen painiharjoituksissa eri kunnissa noin kerran kuukaudessa.

 

Painijaosto ehdottaa että haettaisi seuratukea urheiluseuran toiminnan kehittämiseen, liikuntapaikkojen välineiden hankintaan ja lajien vakiinnuttamiseen. (painissa molski, köysiradat, tuomarointivälineet ja pieni korvaus vetäjien matkustuskuluihin ja kilpailutoiminnan käynnistämiseen).


 

Suunnistusjaoston toimintasuunnitelma 2018

 

Tavoite

Suunnistusjaoston tavoitteena on monipuolistaa toimintaansa että mahdollisimman moni voisi harrastaa suunnistusta eri tasoilla; sekä kunto- että kilpasuunnistusta. Yhteistyötä Perhonjokilaakson muiden urheiluseurojen kanssa jatketaan yhteisillä harjoituksilla ja mahdollisilla leiripäivillä. Suunnistusjaoston tavoitteena on lisätä suunnistusharrastajien joukkoa ohjatuilla tapahtumilla eri kylillä sekä suunnistuskoululla, jotta mahdollisimman moni saisi tutustua suunnistuksen lumoavaan maailmaan. Tavoitteena on saada Perhon alueelle uusia suunnistuskarttoja, jotta voisimme kokea erilaisia mielenkiintoisia maastoja. Pirityisten hankkeen avulla hankitaan tarvikkeita suunnistusharrastuksen eteenpäin viemiseksi.

Säännöllinen toiminta

Talvikaudella suunnistajat osallistuvat muiden jaostojen toimintaan ja harjoituksiin. Keväällä pidetään suunnistuskoulua sekä yhteistyötä koulujen kanssa lisätään. Kesällä iltarastitoimintaa jatketaan edellisvuosien tapaan Perhonjokilaakson muiden seurojen kanssa. Tavoitteena on rohkaista uusia suunnistajia osallistumaan myös Perhon ulkopuolelle iltarasteille.

Kilpailut

Kesäkuussa 5.6.2018 järjestetään Perhossa kansalliset keskimatkan suunnistuskilpailut Perho- Rastit.

Jukolan viesti suunnistetaan tänä vuonna Lahti-Hollolassa 16-17.6.2018. Kiri lähettää sinne 2 joukkuetta Venlojen viestiin ja yhden joukkueen Jukolan yöhön.

Suunnistuksen maakuntaviestiin syksyllä lähdetään puolustamaan tietysti mitalisijoja joita on aikaisemmilta vuosilta tullut.

Yhteistyö

Yhteistyötä tehdään Vetelin, Kaustisen ja Halsuan urheiluseurojen kanssa; lähinnä ohjaus ja valmennus puolella. Yhteistyötä tehdään myös Keski-Pohjanmaan suunnistuksen ja Keplin kanssa. Perhon Kiri tekee farmisopimuksen Halsuan toivon kanssa joka mahdollistaa lasten ja nuorten viestijoukkueet am –viesteihin.

Koulutus

Suunnistusjaosto kannustaa harrastajia osallistumaan ratamestari-, kartoittaja- ja ohjaajakoulutuksiin.


 

Yleisurheilujaoston toimintasuunnitelma 2018

 

Sisulisäkilpailut järjestetään kesäkaudella (kesäkuusta syyskuuhun). Kauden aikana järjestetään ”Hippokisat”.  Elokuussa (Perho-päivien yhteydessä) järjestetään Yöjuoksu-tapahtuma.

 

Kesällä 2018 pyritään toteutetaan  polkujuoksu-cup Salmelanharjun maastoissa. Cooperin testijuoksuja järjestetään urheilukentällä ainakin keväällä ja syksyllä. Muuta toimintaa järjestetään tarpeen ja resurssien mukaan. 

 

Lisäksi urheilijoita kannustetaan osallistumaan lähialueen kisoihin, piirihuipentumiin ja Seutis-games kisoihin.

 

Frisbeegolfin toimintasuunnitelma 2018

Frisbeegolf kisoja pidetään kesäaikaan kerran viikossa Paavonkallion radalla. Naapurikuntien vastaaviin viikkokisoihin osallistutaan mahdollisuuksien mukaan.

 

Pesäpallojaoston toimintasuunnitelma vuodelle 2018

Vuonna 2018 niin naiset kuin miehetkin jatkavat pelaamistaan Keski-Pohjanmaan pesiksen maakuntasarjassa. Harjoituksia pidetään säännöllisesti läpi koko talven. Perjantai-illalle on varattu mahdollisuus harjoitella Halsualla hallissa.

 

Junioreiden harjoitukset niin yli 10-vuotiaile kuin alle 10-vuotiaille on aloitettu jo marraskuussa ja niitä pidetään kerran viikossa. Vetäjinä ovat aktiiviset pesäpallon harrastajat.  Myös junioreilla on mahdollisuus käydä harjoittelemassa Halsualla naisten ja miesten tapaan. Keväällä siirrytään harjoittelemaan kentälle heti kun kenttäolosuhteen sen sallivat. Lisää innokkaita harrastajia otetaan mukaan koko ajan.

Vuonna 2018 naperoille kasataan oma joukkue, joka ilmoitetaan joko C-koriin tai Perhonjokilaakson ja Kinnulan alueella järjestettäviin pienpesisturnauksiin. Lisäksi joukkue tulee E-D -tytöille. D-pokien joukkueen kasaaminen tulee olemaan haasteellista, mutta kovalla työllä sekin on mahdollista. Yhden lisähaasteen tulee aiheuttamaan useamman vetäjän saaminen.

 

Tuomarikoulutus järjestetään mahdollisesti maaliskuussa niin aikuisille kuin nuorille. Sitä kautta turvataan kesän pelien sujuminen. Lisäksi opetetaan mahdollisimman monelle toimitsijalle pelien kirjaaminen. Osallistutaan alueella järjestettävään valmentajakoulutukseen.

 

Lentopallotoiminta 2018

Lentopallossa järjestetään lentopallokerhoja aikuisille. Kirin miesten lentopallojoukkue voi osallistua vuonna 2018 joukkueelle sopivaan sarjaan tai turnaukseen.

Syyskokouksessa palkittuja