Seuran esittely

Tulosta tästä jäsenmaksulomake

PDF-tiedostoLasku Kirille.pdf (29 kB)
PDF-tiedostoJäsenmaksu+2021.pdf (79 kB)

Linkkejä

 

 

Perhon Kiri ry:n toimintasuunnitelma 2022

 

Yleistä

Perhon Kiri ry toimii urheilun yleisseurana. Seuran lajeihin kuuluvat hiihto, paini, suunnistus ja yleisurheilu sekä joukkuelajeina pesäpallo ja lentopallo.

 

Seuran toimintaa ohjaa ja valvoo yleisen kokouksen valitsema johtokunta, johon kuuluu yhdeksän (9) jäsentä. Johtokunnan puheenjohtaja toimii samalla seuran puheenjohtajana. Johtokunnan alaisina toimivat syyskokouksen valitsemat jaostot, jotka vastaavat oman urheilulajinsa toiminnasta.

 

Seuran jäsenenä voi olla yksityisiä henkilöitä ja yhteisöjä. Jäsenmaksun suorittanut seuran jäsen on oikeutettu johtokunnan päättämiin etuihin.

 

Seura tiedottaa toiminnastaan omilla nettisivuilla, Perhonjokilaakso-lehden seurapalstalla sekä sähköisesti sähköpostin ja sosiaalisen median kautta. Koulutusta järjestetään tilanteiden mukaan joko jaostoittain tai koko seuran kattavasti. Yhteistyötä tehdään sidosryhmien kanssa ja yhteistyösopimuksia pyritään solmimaan mm. paikallisten yrittäjien kanssa.

 

Perhon Kiri voi toteuttaa toimintavuoden aikana tässä toimintasuunnitelmassa mainitsemattomia tapahtumia, leirejä, kilpailuja yms. jaostojen ja johtokunnan päätösten mukaisesti. Vallitseva koronapandemia aiheuttaa tulevalle toimintavuodelle edelleenkin epävarmuutta ja pandemian aiheuttamat rajoitukset ja määräykset voivat tuoda ennakoimattomia vaikeuksia urheiluseuratoiminnalle. Urheiluseuran toiminnassa noudatetaan viranomaisten antamia määräyksiä ja suosituksia. Urheiluseura tulee omalla panoksellaan osallistumaan kuntaan rakennettavan uuden liikuntahallin suunnitteluun.

 

Seuran toimintaa varjostaa ”krooninen” toimijapula. Kiinnostus seuratoimintaa kohtaan sekä vapaaehtoisten toimijoiden osalta että myös tarjotun toiminnan vastaanoton osalta on valitettavasti hiipumaan päin. Perhon Kirin toiminnan tarkoitusta ja tarjontaa jouduttaneen tarkastelemaan kriittisesti tulevan vuoden aikana.

 

 

Jaostojen toimintasuunnitelmat

 

Hiihtojaosto toimintasuunnitelma 2022

 

Hiihtojaosto toimii varsinaisen hiihdon osalta sääolosuhteiden mukaisesti. Viikkohiihdot järjestetään viikoittain hiihtokauden aikana. Molempia hiihtotapoja käytetään vuoroviikoin. Viikkohiihtojen yhteydessä toteutetaan tekniikkaopetusta mahdollisuuksien mukaan.

 

Kilpahiihtäjille mahdollistetaan leiritystä ennen muuta syksykaudella. Kilpahiihtäjät voivat osallistua sm-tason, pm-tason ja kansallisiin kilpailuihin . Sievin maakuntaviestiin osallistutaan resurssien mukaan.

 

Jaosto järjestää muun seuraväen tukemana mahdollisesti järjestettävän Perhonjokilaakso cupin osakilpailun. Jaosto osallistuu muihinkin seuran yhteisiin hankkeisiin resurssiensa mukaan.

 

 

Painijaoston toimintasuunnitelma 2022

 

Harjoitustila pidetään entisellään niin kauan kuin Kokkonevan koulu on käytettävissä. Kun Kokkoneva ei enää ole käytettävissä siirrytään painimaan muualle, esimerkiksi Perhon seurojentalolle, johon uusi rullattava matto asennetaan.


 

Harjoituksia pidetään keskiviikkoisin ja viikonloppuisin. Harjoituksia kutsutaan pitämään Rami Hietaniemi 300€ summalla kevään 2022 aikana.


 

Harrastajamääriä lisätään markkinoimalla painia naapurikuntiin Veteliin, Vimpeliin, Halsualle, Kyyjärvelle ja Kinnulaan peruskoulujen kautta. Suunnitelmavuonna pyritään saamaan uusi kilparyhmä kasaan nuorista aloittelevista painijoista. Pyritään vaikuttamaan uuden liikuntahallin rakentamiseen niin, että uuteen saliin saataisiin kamppailulajeille oma yhteiskäyttötila, matto / tatami, jossa voi myös voimistelijat harjoitella.


 

Painin valmentajia / vetäjiä pyritään hankkimaan lisää painissa mukana olleista nuorista ja uusien painijoiden vanhemmista. Osallistutaan Perhon Kirin yhteisen liikuntakerhon vetämiseen


 

Kilpailuihin osallistutaan noin 10 kilpailua vuodessa. Etelä-Pohjanmaan tehostus ryhmään ei osallistuta. Leiritykseen osallistutaan; Kuortaneen yläkoululeirit ja Himberg haastajat leirit, sekä Helsingin leiri. Keväällä järjestetään joko Göteborgin tai Tallinnan leirimatka. Tavoitteena vuodelle 2022 pidetään kahta arvokisamitalia ja aluekisojen johtopaikkoja vähintään kolmessa sarjassa. Aloittelijoihin pyritään saamaan oma kilpailujoukkue.

 

Suunnistusjaoston toimintasuunnitelma 2022

 

Toiminta

Toimintavuoden aikana järjestetään neljät iltarastit ja yöcup-osakilpailu osana Perhonjokilaakson yhteisiä kuntorasteja. Iltarastien jälkeen käytettävissä oleville omatoimirasteille järjestetään opastus yhtenä iltana.

 

Toukokuussa järjestetään lasten suunnistuskoulu Möttösessä ja tarjotaan suunnistuspäivän järjestämistä Kyyjärven alakoululle. Suunnistusjaosto osallistuu talvikaudella Perhon Kirin viikoittaisen liikuntakerhon pitämiseen vuorollaan. Muutakin toimintaa suunnistuksen parissa voidaan järjestää tilanteiden mukaan.

Kilpailu

Jukolan viestiin Mynämäelle 18.-19.6.2022 ilmoitetaan yksi mies- ja yksi naisjoukkue. Muutoin seuran jäsenet osallistuvat aluemestaruus- ja suomenmestaruuskilpailuihin sekä kansallisiin kilpailuihin oman harkintansa mukaan. Jaosto järjestää keskimatkan aluemestaruuskilpailun kesällä 2022.

 

Yleisurheilujaoston toimintasuunnitelma 2022

 

Yleisurheilujaosto järjestää kesällä 2022 Sisulisäkisoja urheilukentällä viikoittain, kesäkuusta alkaen. Kisojen ilmoittautumisen yhteydessä on myös mahdollisuus ohjattuun harjoitteluun. Sarjat kilpailuissa on 3-vuotiaista ylöspäin.

 

Kesän ensimmäisten ja viimeisten kilpailujen yhteyteen järjestetään myös kaikille avoin Cooper-juoksutesti jossa on mahdollisuus päästä testaamaan omaa kuntotasoa.

Lisäksi järjestetään “Yöjuoksu”- juoksutapahtuma Perho-päivän yhteydessä.

Hippokisat pidetään elo-syyskuussa, mikäli Osuuspankki lähtee mukaan järjestelyihin.

Syksystä kevääseen pidetään lasten liikuntakerhoa viikoittain, yhdessä muiden jaostojen kanssa.

 

Muuta toimintaa järjestetään tarpeen ja resurssien mukaan.

 

 

Pesäpallojaoston toimintasuunnitelma vuodelle 2022

 

Joukkuetoiminta

Kaudelle 2022 pyritään saamaan kokoon miesten joukkue. Maakuntasarjan luoteislohkossa joukkueella on paikka. Pyritään saamaan myös lasten/nuorten joukkue toimimaan. Tätä varten tarvitaan aktiivisia ohjaajia. Perhon Kirillä on farmisopimus ollut kaudella 2021 Vetelin Pesiksen kanssa ja tätä tullaan jatkamaan seuraavalle kaudelle miesten osalta. Talvella pyritään järjestämään harjoitukset Alajärven palloiluhallissa.

 

Tuomarikoulutus

Keväällä järjestetään tuomarikoulutus halukkaille tuomareille. Koulutus tulee olla käytynä, jotta voi toimia tuomarina maakuntasarjan peleissä.

 

Kirin liikuntakerho

Pesäpallojaosto on mukana lasten liikuntakerhon järjestämisessä omalla vuorollaan.

 

Lentopallotoiminta 2022

 

Syksyllä 2021 alkanutta lentopalloharjoitusten pitämistä 2012-2013 syntyneille tytöille jatketaan ja osallistutaan sarjatoimintaan joko keväästä, tai viimeistään syksystä alkaen. Myös aikuisten lentopallovuoroja saleilla jatketaan tarpeen mukaan.

Kirin naisten/miesten lentopallojoukkue voi osallistua vuonna 2022 joukkueelle sopivaan sarjaan tai turnaukseen.

 

Kaikkien jaostojen viikoittain pidettävää yhteistä liikuntakerhoa jatketaan. Toiminta sisältää sekä palloilulajeja että muuta jaostojen organisoimaa liikuntaa.

Syyskokouksessa palkittuja

 

Facebook-sivun näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.