Seuran esittely

Tulosta tästä jäsenmaksulomake

PDF-tiedostoLasku Kirille.pdf (29 kB)
PDF-tiedostoJäsenmaksu+2021.pdf (79 kB)

Linkkejä

 

 

Perhon Kiri ry:n toimintasuunnitelma 2021

 

Yleistä

Perhon Kiri ry toimii urheilun yleisseurana. Seuran lajeihin kuuluvat hiihto, paini, suunnistus ja yleisurheilu sekä joukkuelajeina pesäpallo ja lentopallo.

 

Seuran toimintaa ohjaa ja valvoo yleisen kokouksen valitsema johtokunta, johon kuuluu yhdeksän (9) jäsentä. Johtokunnan puheenjohtaja toimii samalla seuran puheenjohtajana. Johtokunnan alaisina toimivat syyskokouksen valitsemat jaostot, jotka vastaavat oman urheilulajinsa toiminnasta.

 

Seuran jäsenenä voi olla yksityisiä henkilöitä ja yhteisöjä. Jäsenmaksun suorittanut seuran jäsen on oikeutettu johtokunnan päättämiin etuihin.

 

Seura tiedottaa toiminnastaan omilla nettisivuilla, Perhonjokilaakso-lehden seurapalstalla sekä sähköisesti sähköpostin ja sosiaalisen median kautta. Koulutusta järjestetään tilanteiden mukaan joko jaostoittain tai koko seuran kattavasti. Yhteistyötä tehdään sidosryhmien kanssa ja yhteistyösopimuksia pyritään solmimaan mm. paikallisten yrittäjien kanssa.

 

Perhon Kiri voi toteuttaa toimintavuoden aikana tässä toimintasuunnitelmassa mainitsemattomia tapahtumia, leirejä, kilpailuja yms. jaostojen ja johtokunnan päätösten mukaisesti. Vallitseva koronapandemia aiheuttaa tulevalle toimintavuodelle epävarmuutta ja pandemian aiheuttamat rajoitukset ja määräykset voivat tuoda ennakoimattomia vaikeuksia urheiluseuratoiminnallekin. Urheiluseuran toiminnassa noudatetaan viranomaisten antamia määräyksiä ja suosituksia.

 

Jaostojen toimintasuunnitelmat

 

Hiihtojaosto toimintasuunnitelma 2021

Säännöllinen toiminta

Järjestetään hiihdon tekniikkaharjoituksia alkuvuodesta. Tekniikkaharjoituksissa perehdytään molempien hiihtotapojen perustekniikoihin ja syvennetään jo opittuja taitoja. Pyritään saamaan mukaan toimintaan uusia lajin harrastajia.

Viikkohiihdot järjestetään lumiolosuhteiden mukaan viikoittain vuorotellen molempia hiihtotapoja käyttäen.

Jaosto kartoittaa yhteistyömahdollisuuksia eri tahojen kanssa. Tavoitteena on tehdä yhteistyötä hiihdon harrastusta tukevien tahojen, mm toisten jaostojen, kunnan, koulujen ja yritysten kanssa.

Leirit

Seuran kilpahiihtäjät osallistuvat piirin ja valtakunnallisiin leireihin valintojen mukaanSeura myös järjestää kilpahiihtäjille yhden sulanmaan leirin ja yhden ns. lumileirin.

Kilpailut

Viikkohiihdot järjestetään viikoittain joulu- maaliskuussa. Sarjoja järjestetään hopeasompaikäisten lisäksi myös tarvittaessa aikuisille molemmilla hiihtotavoilla.

Perhonjokilaakso- cup toteutetaan naapuriseurojen kanssa.

Kilpahiihtäjät voivat osallistua SM- kisoihin, Hopeasomman loppukilpailuun, Keski- Pohjanmaa- cup:iin sekä PM- mestaruus ja kansallisiin kisoihin.

Hiihtojaosto tekee edelleen hyvää yhteistyötä Perhon kunnan kanssa ja osallistuu mahdollisuuksien mukaan v. 2021 maakuntaviestiin Sievissä. Tarvittaessa jaosto osallistuu muiden seuratoimijoiden avustamana haanenhiihdon toteutukseen.

 

 

Painijaoston toimintasuunnitelma 2021

 

Painiharjoitukset

Harjoitustilana käytetään edelleen Kokkonevan koulun liikuntasalia. Harjoitusajankohdat pidetään entisellään, maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina. Ohjatut harjoitukset keskeytetään toistaiseksi koronan ja vähäisen harrastajamäärän vuoksi.


 

Koko seuraa koskevan liikuntakerhon vetovastuut painijaoston osalta hoitavat

Matti Luohula, Onni Mäkelä, Sami Mäkelä ja Jari Karjalainen yhteisesti sovittujen vuorojen mukaan. Syksyllä aloitetaan ohjatut harjoitukset. pienille, aloittaville sekä kilparyhmälle.


 

Kilpailut ja leiritoiminta

Vuoden aikana osallistutaan kilpapainijoiden voimin noin 10 kilpailuun. Leiritykseen osallistutaan harkinnan mukaan, mm. Kuortaneen yläkoululeirit ja Himberg haastajat leirit sekä Helsingin leiri. Keväällä toteutetaan Göteborg tai Tallinnan leiri, mikäli se on koronan seurauksena mahdollista. Etelä-Pohjanmaan ”tehostusryhmään” ei vuonna 2021osallistuta.


 

Muuta

Nykyisen harjoitustilan pysyvyys harrastuskäytössä on mahdollisesti lähitulevaisuudessa katkolla, joten jaosto pyrkii vaikuttamaan uusien harjoitustilojen löytymiseen. Uutta painimattoa tarvittaisiin, hankinta tehdään tilojen ja tilanteen selvittyä.

 

Suunnistusjaoston toimintasuunnitelma 2021

 

Tavoite

Suunnistusjaoston tavoitteena on monipuolistaa toimintaansa että mahdollisimman moni voisi harrastaa suunnistusta eri tasoilla; sekä kunto- että kilpasuunnistusta. Suunnistusjaoston tavoitteena on lisätä suunnistusharrastajien joukkoa ohjatuilla tapahtumilla eri kylillä sekä suunnistuskoululla, jotta mahdollisimman moni saisi tutustua suunnistuksen lumoavaan maailmaan.

 

Säännöllinen toiminta

Toukokuussa järjestetään suunnistuskoulua perheille. Harjoituskertoja on neljä, kokoontumiset joka viikko. Koululaisille on varauduttu järjestämään suunnistuspäivä, jos halukkaita luokkia/kouluja ilmaantuu. Toukokuusta lokakuuhun iltarastitoimintaa jatketaan edellisvuosien tapaan Perhonjokilaakson muiden seurojen kanssa. Iltarasteja järjestetään Perhossa viisi kertaa, joista yksi on yöcup-osakilpailu. Tavoitteena on rohkaista uusia suunnistajia osallistumaan myös Perhon ulkopuolelle iltarasteille.

 

Kilpailut

Jukolan viesti suunnistetaan kesäkuussa Rovaniemellä. Kiri lähettää kilpailuun yhden joukkueen Venlojen viestiin ja yhden joukkueen Jukolan yöhön. Joukkueiden kokoamisessa tehdään mahdollisesti myös yhteistyötä naapuriseurojen kanssa.

Suunnistuksen maakuntaviestiin syksyllä osallistutaan mahdollisuuksien mukaan. Seuran suunnistajat voivat osallistua sm- ja am-kilpailuihin sekä erilaisiin kansallisiin kilpailuihin ja rastiviikoille.

 

Yhteistyötä voidaan tehdä mm. Vetelin, Kaustisen ja Halsuan urheiluseurojen kanssa; lähinnä ohjaus ja valmennus puolella. Yhteistyötä tehdään myös Keski-Pohjanmaan suunnistuksen ja Keplin kanssa. Perhon Kiri voi tehdä farmisopimuksia muiden suunnistusseurojen kanssa. Farmisopimuksilla mahdollistetaan etenkin nuorten osallistuminen erilaisiin viestikilpailuihin.

 

Yleisurheilujaoston toimintasuunnitelma 2021

 

Yleisurheilujaosto järjestää kesällä 2021 Sisulisäkisoja urheilukentällä viikoittain, kesäkuusta alkaen. Sarjoja tarjotaan kilpailuissa 3-vuotiaista ylöspäin.

“Yöjuoksu”- juoksutapahtuma järjestetään Perho-päivän yhteydessä sekä Hippokisat elo-syyskuussa yhteistyössä Perhon Osuuspankin kanssa.

 

Keväällä ja syksyllä tarjotaan lapsille liikuntakerho viikoittain, yhdessä muiden jaostojen kanssa. Muuta toimintaa järjestetään resurssien ja ilmenevän tarpeen mukaan.

 

Pesäpallojaoston toimintasuunnitelma vuodelle 2021

 

Tavoite

Pesäpallojaoston tavoitteena on kehittää toimintaansa että saada mahdollisimman monta pesäpallon harrastajaa niin lapsista kuin aikuisistakin. Pesäpallojaoston tavoitteena on lisätä pesäpallo harrastajia ohjatuilla kerhoilla ja tapahtumilla.  Kauden 2021 tavoitteena on saada kasaan miesten joukkue miesten maakuntasarjan luoteislohkoon. Joukkueen runko on kasassa ja harjoitukset on aloitettu syksyllä 2020. Pesäpallon kehittämiseksi Perhon Kirin toiminnassa on tavoitteena saada pesäpallon E-poikien joukkue sekä naperopesisjoukkue.  Nuorille tarjotaan peliaikaa ja mahdollisuutta kehittyä pelaamalla useanlaista sarjaa.

 

Säännöllinen toiminta 

Talven aikana harjoituksia pidetään sisätiloissa säännöllisesti. Keväällä siirrytään harjoittelemaan kentällä heti, kun kenttäolosuhteet sen sallivat. Uusia innokkaita pelaajia houkutellaan koko ajan mukaan. Kevään aikana kentällä pidetään pesäpallotapahtuma, jossa kaikki halukkaat pääsevät tutustumaan lajiin. 

Pesäpallojaosto osallistuu vuorollaan lapsille suunnatun liikuntakerhon pitämiseen yhdessä muiden jaostojen kanssa. Tavoitteena tarjota liikkumisen riemua lapsille.

Tuomarikoulutus järjestetään mahdollisesti maalis-huhtikuussa niin aikuisille kuin nuorille. Sitä kautta turvataan kesän pelien sujuminen. Tavoitteena saada lisää tuomareita, jos saamme kolme joukkuetta pyörimään. Lisäksi opetetaan mahdollisimman monelle toimitsijalle pelien kirjanpito. 

 

Kilpailut

Miehillä on osallistumisoikeus Pohjoisen alueen aluesarjoista maakuntasarjan luoteislohkoon. 

Naperopesis voi osallistua Pohjoisen alueen aluesarjaan, B-koriin. Se on tarkoitettu sekajoukkueille, jossa voi pelata tyttöjä ja poikia. Junioripesiksessä Pohjoisen alueen Keski-Pohjanmaan aluesarjoista E-poikien joukkue kasataan. Joukkueessa voi pelata myös tyttöjä. 

 

Pelejä tulee olemaan kaikilla joukkueilla sekä Perhossa että muilla paikkakunnilla. Naperoilla on mahdollisesti myös turnauksia. 

 

Leiritoiminta

Kevään ja alkukesän aikana järjestetään pesäpallo leirejä ympäri Suomen. Tarkoitus olisi saada pesäpalloilijoita mukaan jollekin leirille. 

 

Yhteistyö

Yhteistyötä tehdään farmisopimuksen muodossa Veteli Pesis ry:n kanssa. Tällä turvataan riittävä määrä pelejä nuorille pesäpalloilijoille. Farmisopimus mahdollistaa pelaamisen Vimpelin Vedon B- ja C pojissa sekä Vetelin joukkueen Suomensarjan peleissä ja Perhon Kirin joukkueessa maakuntasarjan luoteislohkossa. Näin pelaajille tarjoutuu mahdollisuus riittävään pelimäärään sekä vaihteleviin pelityyleihin, joka kehittää heitä pelaajina.

 

Muuta

Urheilukentän vieressä olevan huoltorakennuksen kattamisella ja kioskin tilojen saneeraamisella saadaan rakennus toimivammaksi kokonaisuudeksi. Projekti toteutetaan yhteistyönä Perhon kunnan kanssa. 

 

 

 

 

Palloilujaosto 2021

 

Palloilujaoston tavoitteena on tarjota pääsääntöisesti ala-asteikäisille lapsille ohjattua palloiluharrastustoimintaa. Sisäpalloilumuotoina on mm. sisäjalkapallo, käsipallo ja sähly. Myös muut palloilulajit ovat tilanteiden mukaan mahdollisia.

 

Lentopallotoiminta 2021

 

Lentopallossa järjestetään lentopallokerhoja aikuisille. Kirin naisten/miesten lentopallojoukkue voi osallistua vuonna 2021 joukkueelle sopivaan sarjaan tai turnaukseen.

Syyskokouksessa palkittuja

 

Facebook-sivun näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.